Onlangs is Edwin door Marketing Tribune geinterviewd over de stap naar Edition. In een openhartig gesprek vertelt Edwin over de beweegredenen en hoe de missie van Edition:

“Ik heb zelf ervaren wat een nieuwe organisatievorm voor medewerkers doet en daar wilde ik meer bedrijven van laten profiteren. Bij Incentro zat ik in mijn comfortzone, maar ik hou wel van een uitdaging. Mijn kracht ligt in het bloot leggen van het potentieel van werknemers, teams en organisaties en daar wil ik meer impact mee maken op de wereld.”

Ook gaf Edwin nog een tip voor marketeers om meer energie te halen uit eigen werk:

Je kunt als marketeer natuurlijk ook alvast zelf aan de slag. Niets is frustrerender dan kansen te zien, maar tegengehouden te worden door externe factoren als bijvoorbeeld processen, techniek of hiërarchie. Je kunt ook zelf niet in staat zijn om die kans om te zetten in succes. Die interne factoren kunnen ervoor zorgen dat het voelt alsof je vastzit in een moeras en niet vooruit komt. Richt je dan in eerste instantie op datgene waar je zelf het meeste invloed op kunt uitoefenen.

Een methode die heel effectief is, heet jobcrafting. Wat je doet is simpelweg een overzicht maken van al je taken en activiteiten van die week, bijvoorbeeld met post-its op een muur. Maak ook visueel of deze taken energie geven of vergen en geef aan wat de factoren zijn die dat veroorzaken. Zodra je dat overzicht hebt, bepaal je welke energievretende taken je het eerst gaat ‘crushen’ (aanpakken) en bedenk experimenten. Stel je zelf een doel en houd je daaraan. Doe dit een aantal keer en binnen no time kom je met meer energie thuis, dan dat je naar je werk ging.

Edition coaching

Share This Post!

Meest recente berichten

Archieven

Categorieën

Recent Tweets

Meest recente berichten

Join hundreds of enthusiasts in the Edition community today.

Volg de inspiratie, curatie en content van Edition.