Wij beweren al geruime tijd dat organisatieverandering allang niet meer op de traditionele manier hoeft. Waarbij flinke plannen worden gesmeden, en vervolgens direct veranderingen worden doorgevoerd op basis van theoretische modellen. Maar achteraf blijkt dat het allemaal toch niet zo mooi blijkt te zijn als vooraf geschetst. Nee, pak het aan vanuit beproefde innovatieve methoden. Wel vanuit groter doel denkend, waar wil je naar toe. Maar vervolgens kleine prototypes testen.

Organisatie prototypen

Kleine prototypes dus. Ideeen die mogelijk positieve impact hebben, maar je eerlijk gezegd nog niet zeker weet. Die vorm je tot prototype. Een afgebakende test in een afgebakende omgeving voor een afgebakende periode. Het mooie van deze testgedreven manier van werken is, dat je heel snel resultaat ophaalt en dat je er meerdere tegelijk kunt uitvoeren.

Niet alleen een manager, juist jij

Een verandering teweeg brengen is niet alleen weggelegd voor managers en aangewezen leiders. Iedereen in een organisatie zou in staat moeten zijn een verbetering door te voeren. Daarom dus ook juist jij.

Neem bijvoorbeeld posters, wat zou het positieve effect van een paar posters kunnen hebben. Niet van die gortdroge posters waar je propositie opstaat, maar toffe inspirerende posters. Waar mensen energie van krijgen. Probeer het eens, bij jouw afdeling.

Edition posters

En daarom posters

Hoe laagdrempeliger hoe beter. Een paar posters printen en ophangen kost geen enkele moeite. Maar kan zomaar een heel positief effect hebben. Ten eerste omdat het je kantoor opvrolijkt. Maar nog belangrijker, ten tweede, omdat je daarmee een beweging op gang zet. Een beweging om bijvoorbeeld het leren van fouten te stimuleren, of juist jouw collega’s meer energie te geven. We hebben een aantal toffe posters gemaakt en zijn benieuwd wat jij er van vindt. Laat het weten via de sociale kanalen of rechtstreeks!

Bekijk en download de posters hier:

Bekijk posters

Share This Post!

Meest recente berichten

Archieven

Categorieën

Recent Tweets

Meest recente berichten

Join hundreds of enthusiasts in the Edition community today.

Volg de inspiratie, curatie en content van Edition.